کوکوی اشپل یک غذای اصیل گیلانی با طعمی بینظیر است. این غذای محلی از ترکیب اشپل یا تخم ماهی با سیبزمینی یا سبزی به همراه تخم مرغ و ادویهجات مختلف تهیه میشود. اگر از غذاهای تکراری خسته شدهاید با اشپل کوکو میتوانید به سفره خود رنگ و لعابی تازه بدهید. در این مطلب قصد داریم، چند مدل کوکوی اشپل ماهی سریع را به شما آموزش بدهیم.
دستور پخت اشپل کوکو با سیب زمینی
کوکوی اشپل ماهی با سیب زمینی از غذاهای متفاوت گیلانی است که خیلی سریع و راحت آماده میشود.
برای تهیه این غذای خوشمزه به مواد زیر نیاز دارید:
- ۳ تکه اشپل ماهی
- سیب زمینی ۳ عدد متوسط
- ترکیب سبزیهای تره، شوید، جعفری و نعناع ۴۰۰ گرم
- نمک و فلفل به میزان لازم
- تخم مرغ ۴ عدد
- ادویه (آویشن، پاپریکا و زنجبیل)
- سیر ۴ حبه
برای تهیه کوکو اشپل با سیب زمینی باید طبق مراحل زیر عمل کنید:
- برای تهیه کوکو اشپل ماهی ابتدا باید سیبزمینیها را داخل غذاساز بریزید تا کاملاً باهم مخلوط شوند. در صورتی که از غذاساز استفاده نمیکنید، سیبزمینیها را رنده کنید.
- سبزیهای تازه را خرد کنید.
- اشپل ماهی را بشویید و تمیز کنید.
- در نهایت تمام مواد را در یک ظرف بزرگ با یکدیگر مخلوط کنید و کمی هم بزنید.
- داخل یک ماهیتابه روغن بریزید و اجازه دهید کمی گرم شود. سپس مواد کوکو را داخل روغن بریزید و مانند کوکوهای معمولی سرخ کنید. زمانی که یک طرف آن سرخ شد آن را برگردانید و طرف دیگر را خوب سرخ کنید.
این کوکوی خوشمزه در کنار گوجه فرنگی و خیارشور یک غذای کامل و مقوی است.
طرز تهیه اشپل کوکو با سبزی (کوکوسبزی با اشپل ماهی)
کوکو سبزی اشپل ماهی نیز یک غذای منحصر به فرد شمالی است که طرفداران زیادی دارد. برای تهیه این اشپل کوکو به مواد زیر احتیاج دارید:
- یک تکه اشپل ماهی تازه
- سبزی کوکو (ترکیبی از تره، گشنیز، جعفری، شوید، برگ سیر تازه) ۱۰۰ گرم
- تخم مرغ ۳ تا ۴ عدد
- ادویه به مقدار دلخواه
- آبلیمو یک قاشق غذاخوری
- آرد به میزان لازم
- پیاز یک عدد
کوکوی اشپل ماهی با سبزی را به صورت زیر درست کنید:
- اگر سبزی کوکویی آماده ندارید، ابتدا باید تمام سبزیها را پاک کنید، بشویید و بعد از خشکشدن، آنها را خرد کنید.
- اشپل ماهیهای تازه را نیز با آب بشویید و تمیز کنید.
- پیازها را رنده کنید و آب آن را بگیرید.
- در یک ظرف سبزی کوکو را به همراه اشپل ماهی مخلوط کنید و سپس تخممرغ و پیاز را نیز به آنها اضافه کنید. ادویه دلخواه شامل نمک، فلفل، پودر سیر و زردچوبه را به مواد اضافه کنید.
- برای طعم بهتر میتوانید کمی آبلیمو نیز اضافه کنید
- در صورتی که مواد کمی شل هستند یک تا دو قاشق آرد نیز اضافه کنید.
- مواد را کاملا ورز دهید تا مخلوط خمیری شکلی تهیه شود.
- حال مواد آماده سرخشدن هستند. مواد را به یکباره داخل ماهیتابه حاوی روغن داغ بریزید، سطح آن را صاف کنید و اجازه دهید یک طرف کوکو کاملا سرخ شود.
- سپس کوکو را برگردانید و طرف دیگر آن را سرخ کنید.
- در نهایت کوکو را در یک بشقاب با دورچین لیمو و سبزی سرو کنید. همانطور که دیدید طرز تهیه کوکو اشپل ماهی با سبزی بسیار ساده و سریع است.
طرز تهیه اشپل کوکو با برگ سیر
این کوکو اشپل ماهی مختص کسانی است که از عطر و طعم سیر تازه لذت میبرند. در این کوکو از مواد زیر استفاده میشود:
- ۳۰۰ گرم اشپل ماهی
- نصف پیمانه برگ سیر تازه
- نمک و فلفل به میزان لازم
- زدچوبه به میزان لازم
- وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
- تخم مرغ
برای درست کردن کوکوی اشپل با سیر ابتدا باید:
- اشپل ماهی را بشویید و تمیز کنید؛ پوسته شفاف روی آن را جدا کنید.
- برگ سیرهای سبز و تازه را کاملا بشویید و خرد کنید.
- تخم مرغها را در یک کاسه بشکنید و کمی با چنگال هم بزنید تا از لختی دربیاید. برای از بین رفتن بوی اشپل ماهی و تخم مرغ میتوانید کمی وانیل به تخم مرغ اضافه کنید.
- در یک ظرف بزرگ اشپل ماهی، برگ سیر خردهشده تخم مرغ، نمک، فلفل و زردچوبه را نیز اضافه کنید. مواد را خوب ورز دهید و کنار بگذارید تا کمی استراحت کنند.
- در نهایت تمام مواد را در روغن به شکل کوکو سرخ کنید. زمانی که یک طرف سرخ شد، کوکو را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.
خواص اشپل کوکو
اشپل ماهی یا همان تخم ماهی سرشار از امگا ۳، انواع ویتامینهای D ،A و B12، آهن و کلسیم است. با گنجاندن اشپل ماهی به رژیم غذایی، به سلامت قلب و عروق خود به دلیل وجود چربیهای سالم کمک میکنید. همچنین، به دلیل کلسیم موجود در اشپل ماهی سالمون، استخوانها و دندانهای محکمتری خواهید داشت.
کوکوی اشپل ماهی سالمون
کوکوی اشپل ماهی سالمون خیلی سریع آماده میشود و میتوان همراه با سس و سبزیجات سالم میل کرد. اشپل ماهی همراه با انواع سبزیجات یا سیبزمینی ترکیب خوبی دارد و بعد از سرخشدن به یک کوکوی ترد و خوشمزه تبدیل میشود.
کوکوی اشپل ماهی قزل آلا
اشپل کوکو با تخم ماهی قزلآلا یک ترکیب عالی است که مطمئنا از خوردن آن پشیمان نمیشوید. اگر از خوردن غذاهای گیلانی لذت میبرید به شما توصیه میکنیم این نوع طبخ تخم ماهی قزل آلا را نیز امتحان کنید.