خاویار یکی از محصولات اصلی صادراتی ایران است که ارزآوری زیادی نسبت به مواد غیرنفتی برای کشور داشته است. این محصول از کلمهٔ فارسی خاویار به معنای تخم ماهیان خاویار وحشی گرفته شده است. اسناد تاریخی نشان می‌دهند ایرانیان اولین کسانی بودند که خاویار را شناسایی کردند و معتقد بودند که خاویار دارای خواص دارویی و غذایی فراوانی است.

ماهیان خاویاری بلوگا باارزش‌ترین خاویار را تولید کرده که در آب‌های دریای خزر زندگی می‌کنند؛ در واقع با کیفیت‌ترین خاویار جهان – که به خاویار الماس ایرانی شناخته می‌شود -از این گونهٔ خاص بدست می‌آید.

آشنایی با خاویار الماس ایران

تقریبا در بین تمام خاویارهای تولید شده در جهان، این محصول با رنگ روشن منحصر به فرد و خاص خود در بازارهای جهانی می‌درخشد. برخی شرکت‌های داخلی که در حیطهٔ پرورش ماهی خاویاری فعالیت می‌کنند، انواع خاویار از جمله خاویار الماس را نیز تولید می‌کنند.

دانه‌های مشخص و رنگ طلایی و روشن از مشخصات اصلی این محصول است که از ماهی بلوگای آلبینو دریای خزر بدست می‌آید و در بسته‌بندی‌های باکیفیت و شیک به کشورهای زیادی از جمله امارات، انگلیس، کره جنوبی، نروژ، ژاپن و… صادر می‌شود.

ویژگی‌های منحصر به فرد خاویار الماس

انواع خاویار از گونه‌های مختلف ماهیان خاویاری در سراسر جهان تولید می‌شوند؛ اما گونهٔ منحصر به فرد بلوگا آلبینو نوعی خاویار طلایی‌رنگ تولید می‌کند که به خاویار الماس معروف است.

منحصر به فردترین مشخصه این خاویار همان رنگ روشن است که آن را از سایر خاویارها مجزا می‌کند.

از طرف دیگر، قیمت این محصول به دلیل کمیاب و خاص بودن، طعم فوق‌العاده و کیفیت بالا، گران‌تر از سایر همتایان خود است.

خاویار الماس طعمی بی‌نظیر و کره‌ای دارد، اما با این حال، مزهٔ هر قوطی با قوطی دیگر می‌تواند بسیار متفاوت باشد. برخی از عواملی که می‌توانند بر طعم خاویار تأثیر بگذارند عبارتند از:

  • محل پرورش؛
  • کیفیت آبی که ماهی‌ها در آن رشد می‌کنند؛
  • تغذیه؛
  • سن ماهی‌های بلوگا؛ (ماهیان خاویاری مسن‌تر و بالغ‌تر بهترین نوع خاویار را تولید می‌کنند).

قیمت خاویار الماس در ایران و اروپا

خاویار یک خوراک بسیار لذیذ و البته گران‌قیمت است. دلیل قیمت بالای آن کمیاب بودن ماهی بلوگا (فیل ماهی)، ماندگاری کم، طولانی بودن پروسهٔ پرورش ماهی خاویاری و ارزش غذایی بالای آن است.

به همین دلیل خاویار معمولا در قوطی‌های کوچک یک نفره (حدودا 30 گرمی) تا قوطی‌های 125 گرمی بسته‌بندی و عرضه می‌شود. یک قوطی خاویار با وزن تقریبی پنجاه گرم بسته به کیفیت و نوع گونهٔ ماهی خاویاری در سال 140۱ از 500 هزار تومان تا دو میلیون تومان قیمت دارد.

با این حال در بین تمام انواع خاویارها، قیمت خاویار الماس به دلیل کیفیت بالا و کمیاب بودن، بیشتر از سایرین است. این محصول به طور اختصاصی از تخم‌های ماهی بلوگا آلبینو استخراج می‌شود و رنگ طلایی بسیار روشنی دارد.

به طور کلی هرچه رنگ خاویار روشن‌تر باشد، قیمت آن بالاتر می‌رود. خاویار الماس نیز از نظر درجه‌بندی رنگ به سه گروه، تیره (0)‌، متوسط (00) و روشن‌ (000) تقسیم‌بندی‌می‌شود. قیمت این محصول در گروه روشن بیشتر از سایر گونه‌ها است.

خواص خاویار الماس ایرانی

این محصول یکی از پرخاصیت‌ترین مواد غذایی در جهان است. این خوراکی یک منبع عالی برای انواع ویتامین‌های خانوادهٔ D، ویتامین C، نیاسین، ویتامین‌های گروه B‌ و ویتامی‌ A است.

خاویار سرشار از چربی مفید و مواد معدنی گوناگون مانند آهن، کلسیم، فسفر و منیزیم بوده و همچنین حاوی مقدار زیادی پروتئین و اسیدهای آمینه مانند لیزین، ایزولوسین است.

یکی از خواص شناخته شدهٔ خاویار الماس وجود اسید‌های چرب است که برای سلامت قلب و عروق ضروری هستند.

خاویار غذای مناسبی برای تمام افراد، در تمام گروه‌های سنی است. هرچند خواص خاویار برای زنان بسیار زیاد است اما توصیه می‌شود زنان باردار حتما با مشورت با پزشک خود، خاویار مصرف کنند.

نکات مهم برای شناسایی خاویار الماس

بسیاری از افراد در تشخیص خاویار اصل دچار مشکل می‌شوند که این امر عادی است. تشخیص تفاوت خاویار اصل و تقلبی، تنها در حیطهٔ تخصص افراد با تجربه در این زمینه است و نمی‌توان به صورت چشمی دقیقا آن را تشخیص داد. اما به طور کلی چگونه می‌توانیم از خرید خاویار الماس اصل مطمئن‌ شویم؟

  1. نکتهٔ اول: اولین نکتهٔ مهم در خرید این محصول، انتخاب یک برند معتبر و یا خرید از سایت‌ها و فروشگاه‌های معتبر و باسابقه مانند باهوخاویار است.
  2. نکتهٔ دوم: بیشتر گونه‌های خاویار اصل معمولا قیمت بالایی دارند؛ در نتیجه قیمت پایین نشان دهندهٔ تقلبی بودن یا بی‌کیفیت بودن کالا است.
  3. نکتهٔ سوم: خاویار اصل با بسته‌بندی باکیفیت و استاندارد عرضه می‌شود. در واقع شرکت‌های تولیدکنندهٔ معتبر مانند باهوخاویار برای خریداران و محصولات خود ارزش بالایی قائل هستند و هرگز محصول لوکسی مانند خاویار را در بسته‌بندی‌های نامرغوب و غیراستاندارد عرضه نمی‌کنند.
  4. نکتهٔ چهارم: یک نشانهٔ مهم در خاویار تقلبی درج تاریخ‌ انقضای یک یا دو ساله است؛ زیرا خاویار اصل معمولا ظرف حداکثر 5 ماه فاسد می‌شود.
  5. نکتهٔ پنجم: در زمان خرید این محصول حتما به کد بهداشتی و کد دامپزشکی روی بسته‌بندی توجه کنید.
  6. نکتهٔ ششم: خاویارهای با کیفیت نمک کمی دارند و هرگز بوی قوی و تند ماهی را نمی‌دهد.
  7. نکتهٔ هفتم: خاویار الماس اصل طعمی کره‌ای یا آجیلی و ظاهری براق و روشن دارد و هرگز با رنگ‌های مصنوعی ترکیب نمی‌شود.

برای خرید این محصول می‌توانید با کارشناسان ما در واحد فروش باهوخاویار تماس بگیرید. همچنین می‌توانید با مراجعه به بخش فروشگاه اینترنتی باهو خاویار محصولات دیگر را نیز مشاهده کنید و با توجه به سلیقه و نیاز خود بهترین محصول را انتخاب و خریداری کنید و اگردر انتخاب محصول مورد نظر خود مشکل داشتید می‌توانید با کارشناسان فروش ما در مجموعه باهو خاویار تماس بگیرید و از راهنمایی‌های آنها جهت انتخاب بهترین محصول بهره‌مند شوید.

بازگشت به لیست اصلی