طعم و فواید منحصر به فرد خاویار به عنوان یک غذای لذیذ و مغذی، آن را در بین بسیاری از افراد محبوب کرده است. با این حال، فقط تعداد کمی از افراد اطلاعاتی راجع به این محصول دارند و میتوانند خاویار تقلبی را از خاویار واقعی تشخیص دهند. شاید شناسایی خاویار اصل در نگاه اول سخت باشد، اما ترفندها و روشهایی برای فهمیدن آن وجود دارد.
یکی از اصول اولیۀ خرید خاویار مرغوب، توجه به بستهبندی آن است. به طور معمول، خاویار پلمپ شدهای که اطلاعات دقیقی روی بستهبندی آن درج شده باشد، نشان از اصل بودن محصول مورد نظر دارد. در ادامۀ مطلب، با علت پلمپ خاویار بیشتر آشنا میشویم.
خاویار پلمپ شده چیست؟
خاویار، پس از طی کردن فرآیند آمادهسازی اولیه در کارخانه و نمکاندود شدن، به مراحل بعدی میرود تا بستهبندی شود. انواع خاویار بستهبندیشده با توجه به مراحل آمادهسازی، شرایط نگهداری متفاوتی دارند که کیفیت و قیمت آنها را نیز تعیین میکند.
یکی از موارد مهم در تهیۀ خاویار باکیفیت، پلمپ کردن بستهبندی آن است. به طور معمول، فرآوری خاویار با نمک کم صورت میگیرد، در قوطیهای باریک فلزی یا ظروفهای شیشهای با خلاء، پلمپ میشود. خاویار پلمپ شده به دلیل نمک کم، در دمای بین 26 تا 36 درجۀ فارنهایت و تنها برای حدود 2 ماه ماندگاری دارد.
برخی از شرکتها بستهبندیهای پلمپ شده خاویار را برای افزایش ماندگاری، منجمد یا با حرارت بالا پاستوریزه میکنند تا هر گونه باکتری آنها از بین برود. خاویار منجمد یا پاستوریزه شده، بیش از یک سال ماندگاری دارد. با این حال طعم و بافت آن اندکی تغییر میکند.
البته برخی از انواع خاویارهای پلمپ شده، حاوی نمک بیشتر و حتی مواد نگهدارنده نیز هستند. این مواد به آنها امکان میدهد تا خارج از یخچال و فریزر نیز سالم بمانند. بهترین راه برای حفظ کیفیت خاویار پلمپ شده، این است که آن را تا زمان مصرف به صورت دربسته در یخچال نگهداری کنید. زمانی که پلمپ خاویار را باز کردید، باید این محصول را در یخچال قرار داده و ظرف حدأکثر سه روز آن را مصرف کنید تا بافت و طعم خاویار تغییر نکند.
چرا باید بسته بندی خاویار پلمپ شده باشد؟
پلمپ کردن بسته بندی خاویار برای جلوگیری از آلودگی میکروبی بسیار مهم است. این امر باعث طولانیتر شدن عمر محصول و راحتتر بودن نگهداری آن میشود. خرید خاویار پلمپ شده به شما این اطمینان را میدهد که یک محصول باکیفیت و بدون آلودگی را مصرف میکنید.
از آنجایی که بعد از باز شدن پلمپ، خاویار سریع خراب شده و طعم آن تغییر میکند، انتخاب ظروفی با اندازۀ کوچکتر (مثلاً 30 گرمی) گزینۀ بهتری برای استفادۀ یکنفره است. خاویارهای ایرانی تولیدشده در مزارع پرورش ماهی خاویاری، به صورت بستهبندیهای شیک و پلمپشده در فروشگاههای معتبر سراسر کشور عرضه میشوند.
بسته بندی کدام نوع خاویارها را پلمپ می کنند؟
تقریبا تمامی شرکتهای تولیدکنندۀ خاویار مرغوب برای حفظ کیفیت محصول خود، از بسته بندیهای پلمپشده استفاده میکنند. فرقی نمیکند چه نوع خاویاری عرضه شود، در هر صورت توجه به بستهبندی، پلمپ و حتی مهر و موم کردن آن، اعتبار بیشتری برای شرکت تولیدکننده در بازارهای جهانی به همراه میآورد. از طرفی، خاویار پلمپ شده ایرانی با اصالت، این اطمینان را به شما میدهد که محصول در طول حمل و نقل تا رسیدن به دست مشتری، تازه و بدون آلودگی باقی مانده است.
خاویار پلمپ شده ایرانی چه قدر قیمت دارد؟
خاویار ایرانی محصولی با کیفیت است که نه تنها در بازار ایران، بلکه در بازارهای جهانی نیز طرفداران زیادی دارد. خاویار در دستهبندیهای مختلفی عرضه میشود و هر کدام بسته به کیفیت و نوع خود، قیمتهای متفاوتی دارند. از آنجا که فرآیند تولید خاویار، بسیار پرهزینه و دشوار است؛ در نتیجه خاویار اصل قیمت بالایی دارد.
انواع ماهیان خاویاری بسیار کند رشد میکنند و در مدت زمان طولانیتری به سن مناسب برای استحصال خاویار میرسند؛ بنابراین قیمت بالای این محصولات نیز منطقی است. اگر با یک محصول خاویار ارزانقیمت مواجه شدید، باید به تقلبی یا غیرقانونی بودن آن شک کنید.
انواع خاویار در در بستهبندیهای پلمپشدۀ با کیفیت و در وزن 50 گرمی، با قیمت 2 تا 5 میلیون تومان در فروشگاههای مختلف عرضه میشوند. به عنوان مثال خاویار بلوگا در بسته بندی 50 گرمی با قیمت تقریبا دو میلیون تومان در بازار به فروش میرسد. با این حال شما میتوانید خاویار در وزنهای 15 یا 20 گرمی را با قیمتی مناسبتر خریداری کنید.
آیا پلمپ بودن بسته بندی خاویار نشان دهنده اصالت آن است؟
خاویار، مادهای بسیار کمیاب و گران قیمت است. به همین دلیل برخی از سودجویان، خاویارهای تقلبی را به جای خاویار اصل در بستهبندیهای نامناسب و حتی با قیمت خاویار واقعی عرضه میکنند!
برخی از این افراد به جای خاویار از ژلاتین استفاده کرده یا با رنگ کردن خاویارهای بیکیفیت، آنها را جای خاویار مرغوب به فروش میرسانند. اما تولیدکنندگان معتبر، خاویار را در بستهبندی پلمپشده و با درج نشان استاندارد، تاریخ تولید و انقضا، تعیین نوع خاویار، کد دامپزشکی و شرایط نگهداری عرضه میکنند.
در زمان خرید به درِ قوطی دقت کنید، درِ بستهبندی به هیچ وجه نباید متورم باشد. شرکتهای معتبر همیشه قوطی را از خاویار پر میکنند، پس نباید هیچگونه هوا و مایعی در قوطی باشد. بنابراین علاوه بر قیمت، به تمامی این موارد نیز دقت داشته باشید تا با خرید خاویار بیکیفیت، پول خود را هدر ندهید. با این اوصاف، میتوان گفت که بستهبندی و شناختهشده بودن شرکت تولیدکننده، تا حد زیادی تضمینکنندۀ کیفیت بالای خاویار است.
خاویار پلمپ شده اصل ایرانی را از کجا بخریم؟
برای اطمینان از اصل بودن خاویار، باید آن را از فروشگاههای قابل اعتماد و به صورت حضوری یا آنلاین خریداری کنید. تقریباً در تمام فروشگاههای بزرگ، انواع خاویار در بستهبندیهای مختلف، قوطی فلزی یا شیشهای به فروش میرسند. قیمت این محصولات با توجه به برند، نوع خاویار و سایر شرایط متفاوت است. توجه کنید که در برخی از فروشگاههای نامعتبر، بعضی از خاویارهایی که با شرایط نامناسب تهیه شده و نمک و نگهدارندۀ بیشتری نیز دارند، با قیمت پایینتری فروخته میشوند.
حین خرید خاویار اصل، به علاوۀ کد دامپزشکی درجشده روی بستهبندی محصول، به نکات زیر نیز توجه کنید:
- بستهبندی محصول باید پلمپشده و بدون عیب و نقص باشد؛
- شرایط فنی تولید خاویار مشخص شده باشد؛
- نوع خاویار مشخص باشد؛
- روی بستهبندی محصول، اطلاعاتی در مورد پاستوریزه، غیرپاستوریزه، فشرده یا دانهای بودن خاویار وجود داشته باشد؛
- میزان نمک و نگهدارنده مشخص باشد؛
- تاریخ انقضا و تولید محصول ذکر شده باشد؛
حال با توجه به نکاتی که گفته شد نیاز است تا فروشگاهی معتبر برای خرید خاویار پلمپ شده اصل را نیز بشناسید.
مجموعه باهو خاویار با بیش از 25 سال سابقه فعالیت در زمینه تولید و عرضه انواع محصولات غذایی دریایی و بهترین نوع خاویار در بازارهای داخلی و خارجی میتواند مناسبترین گزینه برای یک خرید مطمئن باشد. تنها کافیست که به بخش فروشگاه اینترنتی مجموعه باهو خاویار مراجعه کنید و با مقایسه محصولات متنوع از لحاظ قیمت و کیفیت، بهترین انتخاب را داشته باشید. همچنین شما میتوانید با شمارههای درج شده در سایت تماس بگیرید تا مشاوران فروش باهو خاویار شما را در مسیر خرید محصول مورد نظرتان راهنماییی کنند.