خوردن منظم غذاهای مختلف دریایی به دلیل ویتامینها و مواد معدنی مهمی که این غذاها دارند، از چندین جنبه برای سلامتی مفید است. غذاهای دریایی دارای چربیهای مفید، پروتئین بالا و مواد مغذی مهم از جمله اسیدهای چرب امگا 3، ویتامین A ،B ،D و E هستند. این مواد مغذی برای حفظ سلامتی بدن به ویژه مغز، چشمها و سیستم ایمنی بدن ضروری هستند.
انواع غذاهای لذیذ دریایی در دنیا طرفداران زیادی دارد. از انواع ماهیها گرفته تا صدف و خرچنگ و انواع خاویارها در فرهنگهای مختلف به اشکال متفاوتی طبخ میشوند.در این مطلب باهو خاویار قصد داریم انواع غذاهای پرطرفدار دریایی را به شما معرفی کنیم.
انواع غذاهای دریایی
غذاهای گرانقیمت دریایی نه تنها طعم خوبی دارند، بلکه به شما احساس خوبی نیز میدهند. بخارپزکردن، استیکی، گریل شده، خام و کبابی محبوبترین شکل پخت انواع غذاهای دریایی است. این غذاها نباید همراه با ترکیبات غلیظ باشند تا طعم لذیذ حیوان دریایی به خوبی حس شود.
غذاهای دریایی ایرانی
مردم جنوب و شمال ایران غذاهای محلی و دریایی خوشمزه زیادی دارند که به مناسبتهای مختلف مانند عید این غذاها را درست میکنند.
- سبزی پلو با ماهی یکی از محبوبترین غذاهای دریایی ایرانی است که از ماهی سرخشده همراه با سبزی پلو تشکیل شده است.
- قلیه ماهی نیز یک غذای محبوب دریایی خورستانی است. این غذا در واقع یک خورشت با سبزیهای گشنیز و شنبلیله همراه با تمر هندی، سیر و پیاز است که داخل آن فیله ماهی (معمولا سنگسر، حمور و شوریده) سرخشده میریزند.
- یکی از غذاهای دریایی محبوب در مناطق شمالی ایران، ماهی دودی است که طعم بسیار شوری دارد. این نوع ماهی با برنج ساده و سیر ترشی سرو میشود.
- ماهی شکم پر نیز از غذاهای محبوب ایرانیها است. شکم ماهی با سبزیهای تازه، گردو و رب انار پر میشود و در یک قابلمه بزرگ پخته میشود. این ماهی معمولاً با برنج، سیر ترشی و سبزی تازه سرو می شود.
غذاهای دریایی چینی
پرورش ماهی در سرتاسر چین رایج است، برخی آنها را در رودخانهها یا در استخرها، پرورش میدهند. در شهرهای مختلف چین میتوانید انواع غذاهای خوشمزه را پیدا کنید و از خواص بهترین غذاهای دریایی لذت ببرید. میگوهای سرخشده با چای Longjing یکی از شناختهشدهترین غذاهایی دریایی محلی در شهر ججیانگ است. میگوهای زنده بزرگ ابتدا در سفیده تخم مرغ مزهدار شده، نشاسته ذرت و شراب برنج خیس میشوند و سپس همراه با چای Longjing پخته میشوند. شاخهای معطر چای Longjing به زیبایی مکمل میگوهای سفید لذیذ هستند و طعمی بدیع به این غذای اصیل میدهند.
آشیانه پرندگان دریایی معمولاً در رستوران های چینی مجلل و متخصص در غذاهای کانتونی سرو میشود. این غذاها شامل میگوهای جامبو، ماهی مرکب و گوش ماهی است که با سبزیجات تازه، پیازچه، زنجبیل و سیر سرخ میشوند. همه مواد سرخشده در یک لانه خوراکی با بافت سفت و ترد قرار می گیرند که از ریشه تارو سرخشده یا رشته فرنگی درست شده است.
ماهی سرکهای دریاچه غربی با طعم ترش و شیرین به طور سنتی با ماهی کپور تهیه میشود. ماهی کپور در این غذا همراه با زنجبیل پخته یا بخارپز میشود، سپس با سسی متشکل از سرکه سیاه، شکر قهوهای، سس سویا، آرد ذرت، آب پوشانده میشود. هنگام سرو، روی ماهی روغن کنجد و پیاز ریز خردشده میریزند.
انواع غذاهای دریایی حلال
اساساً همه انواع غذاهای دریایی حلال هستند و در قرآن نیز بیان شده که آنچه از دریا صید میشود حلال است. یکی از اصول حلالبودن خوراکهای دریایی این است که به صورت زنده صید شوند، ماهیهایی که در آب مرده باشند حرام هستند.
همچنین، ماهیها باید فلس داشته باشند، میگو و حتی گیاهان دریایی مانند جلبک نیز قابل خوردن هستند. هر چند، در برخی روایات خوردن گوشت خرچنگ، لابستر، هشت پا و صدف جایز نیست.
معرفی بهترین غذاهای دریایی و خواص آن ها
بهترین غذاهای خوشمزه دریایی با وجود امگا ۳ به بینایی، کاهش خطر ابتلا به آلزایمر، سلامت قلب و عروق و کاهش خطر سکتههای قلبی کمک زیادی میکنند. برای داشتن موها و پوستی سالمتر و درخشانتر باید ماهیهای چرب را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. سالمون بهترین ماهیهای چرب بوده که سرشار از امگا ۳ است و رشد مو را افزایش میدهد.
گوشت سفید خرچنگ که اغلب به آن پادشاه غذاهای دریایی نیز میگویند، سفت و متراکم با طعمی غنی بوده و یکی از بهترین غذاهای دریایی است. معمولا آن را با کره بخارپز یا آبپز میکنند، اما روشهای جذابتری مانند ترمیدور خرچنگ، نیوبرگ خرچنگ، ریزوتو خرچنگ، فتوچینی خرچنگ و لینگوینی خرچنگ، همبرگرهای خرچنگ یا رول یا ساندویچ خرچنگ نیز محبوب هستند.
اگر عاشق گوشت هستید، استیک اره ماهی برای شما مناسب است. این ماهی دارای بافتی سفتبوده که شبیه گوشت است و در عین حال تمام فواید ماهی را برای سلامتی دارد.
خرچنگهای آبی یکی از پرمصرفترین موجودات دریایی هستند و تا حدی گران هستند. زیستگاه طبیعی بزرگی دارند، اما در برخی نقاط به ویژه در دریای مدیترانه و در آبهای مصر، به عنوان یک گونه مهاجم زندگی میکنند.
معرفی گران ترین غذاهای دریایی و خواص آن ها
ماهی تن Bluefin به عنوان یکی از گرانترین غذاهای دریایی در جهان شناخته شده است. در سال ۲۰۱۳، شخصی در توکیو ماهی تن Bluefin تقریبا ۲۲۶.۷۹۶ کیلوگرمی را در یک حراجی به قیمت ۷۶.۱ میلیون دلار خرید.
خیار دریایی بیش از ۱۴۰۰ گونه مختلف دارد. به گزارش بیزنس اینسایدر، برخی از انواع آنها جزو غذاهای لذیذ و گرانقیمت هستند و هر کیلوی آنها بیش از ۳۰۰۰ دلار قیمت دارند. چیزی که برخی از گونههای خیار دریایی را بسیار ارزشمند میکند محتوای بالای گلیکوزآمینوگلیکان فوکوزیله است که برای کاهش مشکلات مفصلی مفید است.
یکی از خوشمزهترین غذاهای دریایی خرچنگ فریتاتا است که حاوی چنگالهای خرچنگ، خاویار سوروگا و ۶ تخم مرغ است و قیمت آن حدود ۱۰۰۰ دلار است.
پای Posh با قیمت ۹۰۰۰ دلار نیز از غذاهای گران دریایی بوده که منشا آن از استرالیا است. این پای شامل دو خرچنگ سنگی استرالیای غربی، ترافل سیاه زمستانی، تکههای گوشت و یک برگ طلای آلمانی ۲۳ عیار خوراکی است.