خاویار به عنوان یک خوراکی لوکس و گرانقیمت، غذایی است که هیچکس دوست ندارد حتی ذرهای از آن را هدر دهد. بنابراین اگر به دنبال خرید خاویار تازه هستید، دانستن مدت زمان ماندگاری و نحوۀ نگهداری آن، اهمیت زیادی داشته و به شما کمک میکند تا این مادۀ مغذی را پیش از انقضا، سرو کنید.
در ادامۀ این مطلب، به شرح نکاتی دربارۀ نحوه نگهداری خاویار و مدت زمان ماندگاری آن میپردازیم. چنانچه قصد خرید خاویار یا دیگر محصولات غذایی دریایی را دارید، میتوانید به بخش فروشگاه وبسایت رسمی باهو خاویار، نگاهی بیندازید.
میزان ماندگاری خاویار
به طور طبیعی، مدت زمان ماندگاری خاویار به نوع و نحوۀ نگهداری آن بستگی دارد. به عنوان مثال، یک قوطی خاویار تازه و باز نشده، میتواند حدود ۴ الی ۶ هفته در یخچال نگهداری شود. با این حال چنانچه پس از باز شدن بستهبندی خاویار، آن را در دمای ۱ درجه زیر صفر الی ۳ درجه زیر صفر نگهداری کنید، کیفیت این محصول برای تنها ۱ هفته حفظ خواهد شد.
عوامل موثر بر مدت ماندگاری خاویار
در حالت کلی، میزان ماندگاری خاویار کوتاه است و میتواند بسته به عوامل متعددی همچون دمای نگهداری، ذخیرهسازی و نوع بستهبندی، خراب شود.
دمای مناسب برای نگهداری خاویار
دمای ایدئال برای نگهداری و حفظ کیفیت خاویار تازه، حدود ۱ درجه زیر صفر الی ۳ درجه زیر صفر است. برای نگهداری این مادۀ خوراکی در منزل، بهتر است بستهبندی آن را در سردترین بخش فریزر قرار دهید.
ظرف مناسب برای نگهداری و حفظ تازگی خاویار
خاویار سیاه را نباید در ظروف حلبی نگهداری کرد. به طور کلی، نگهداری این مادۀ خوراکی در ظروف شیشهای، مدت زمان ماندگاری آن را تا حد زیادی افزایش خواهد داد.
نحوه صحیح نگهداری خاویار
همانند سایر محصولات غذایی، خاویار نیز کیفیت خود را برای مدت طولانی حفظ نمیکند. به این ترتیب برای افزایش عمر مفید این ماده غذایی، به مراقبتهای تخصصی بیشتری نیاز است. برای افزایش مدت ماندگاری خاویار، باید آن را در فضایی خنک نگهداری کنید.
- اگر یک قوطی خاویار بازنشده به درستی در یخچال نگهداری شود، میتواند کیفیت خود را تا حدود یک ماه حفظ کند. اگر همان خاویار منجمد شده باشد، به راحتی میتواند تا یک سال نیز دوام بیاورد (به شرطی که آن را در بستهبندی نگه دارید).
- خاویار منجمد با گذشت زمان، بخشی از طعم و بافت خود را از دست میدهد. با این حال، این بهترین نحوه نگهداری خاویار برای جلوگیری از فاسد شدن آن در طولانیمدت است. شایان ذکر است که عامل مؤثر در تغییر طعم خاویار منجمد، دمای انجماد نیست. بلکه در واقع فرآیند ذوب است که بر بافت و کیفیت این مادۀ غذایی، تأثیر منفی میگذارد.
- ماندگاری خاویار بعد از باز کردن وکیوم، تنها یک هفته خواهد بود. چرا که طی این ۷ روز به دلیل آلودگی هوا، بافت و طعم خود را از دست میدهد. بنابراین اگر بستهبندی خاویار خود را باز کردهاید، باید آن را ظرف ۱۰ روز اول مصرف کنید.
- ظرف بازشدۀ خاویار را تا یک ساعت پس از بستن مجدد آن، در یخچال بگذارید. بهتر است که خاویار را در کشوی پایین فریزر و با قرار دادن یک کیسۀ یخ در بالای آن نگهداری کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر دربارۀ تاریخ انقضا و دستورالعملهای نگهداری خاویار، میتوانید برچسبهای بستهبندی محصول را بخوانید یا با کارشناسان ما در واحد فروش باهو خاویار تماس بگیرید.
روش تشخیص خاویار تازه
برای تشخیص تازه بودن خاویار، ظاهر آن را بررسی کنید. دانههای خاویار تازه تودهایشکل نبوده و به هم نمیچسبند. به علاوه، عطر تند و تیزی نداشته و با رایحهای از دریا آمیخته است. از دیگر روشهای تشخیص تازه بودن خاویار این است که این خوراکی را در دهان خود قرار دهید. اگر خاویار باکیفیت و اصل باشد، به راحتی در دهان شما میترکد.
به علاوه، هنگام خرید خاویار به تراکم آن در بستهبندی توجه کنید؛ وقتی که قوطی نگهدارندۀ خاویار را کج کنید، این مادۀ خوراکی نباید از دیوارهها سر خورده یا تودهای چسبنده تشکیل دهد.
تشخیص خاویار فاسد شده
قبل از سرو خاویار، باید از تازه بودن آن مطمئن شوید. خاویار فاسد یا کهنه، بوی متفاوتی نسبت به خاویار تازه دارد. در ادامه، به شرح ۶ نکتۀ مهم برای تشخیص خاویار فاسدشده میپردازیم.
- بستهبندی خاویار را بررسی کنید: خاویار پلمپ شده باید بسته بندی سالم به همراه مهر و موم داشته باشد. برای تشخیص فاسد بودن خاویار، بستهبندی آن را به صورت چشمی بررسی کنید. به دنبال علائم باز شدن یا آسیبدیدن بستهبندی باشید، مانند: پارگی در بستهبندی پلاستیکی یا قوطیهای فلزی خردشده.
اگر با چنین مواردی مواجه شدید، به محتویات داخل بسته نگاه دقیقتری بیندازید تا مطمئن شوید که فاسد و خراب نشده باشد. اگرچه خاویار تاریخ مصرفگذشته را میتوان سرو کرد، اما طعم و بافت خود را از دست میدهد. اگر بستهبندی آسیب دیده است، آن را دور بیندازید. - خاویار را بو کنید: بوی خاویار، یکی دیگر از شاخصهایی است که نشان میدهد خاویار فاسد شده است یا خیر. خاویار فاسدشده میتواند بوی تند و ناخوشایند ماهی بدهد. همچنین بوی خفیف ترششدگی نیز نشاندهندۀ تازهنبودن خاویار است. اگر متوجه زنگزدگی قوطیهای فلزی خاویار شدید، بهتر است آن را دور بیندازید.
- آن را بچشید: اگرچه ممکن است در ابتدا روش بدی به نظر برسد، اما مزهکردن خاویاری که فکر میکنید ممکن است فاسد شده باشد، در واقع بهترین راه تشخیص تازهبودن یا نبودن این مادۀ غذایی است.
- رنگ خاویار را بررسی کنید: خاویار کهنه سیاه میشود، در حالی که خاویار تازه رنگ زرد یا خاکستری طبیعی خود را حفظ میکند. با این حال، انواع خاویار، رنگهای متفاوتی دارند. به عنوان مثال، خاویار بلوگا حتی زمان تازهبودن هم تقریباً به رنگ مشکی است؛ اما درست پیش از فاسد شدن، رنگ آن به خاکستری متمایل شده و اگر بگذارید مدت بیشتری بماند، به قهوهای تغییر میکند. همیشه رنگ خاویار خریداریشده را بررسی کرده و محصول خود را از قبل بشناسید.
- مقداری از خاویار را در آب بریزید: خاویار تازه به پایین آب فرو میرود، در حالی که خاویار فاسد، روی آن شناور میشود. اگر متوجه مقداری خاویار شناور شدید، بهتر است که تمامی بسته را دور بیندازید.
- خاویار را به آرامی لمس کنید: برای تشخیص تازه بودن خاویار، آن را به آرامی لمس کنید. با لمس خفیف خاویار، یک فرورفتگی جزئی ایجاد خواهد شد که به شما امکان میدهد تا تازگی آن را بر اساس جدا شدن تخمها از یکدیگر، قضاوت کنید. خاویار تازه سفت است، در حالی که تخمهای خاویار تاریخ مصرفگذشته ضعیف شده و به راحتی از هم جدا میشوند.
نکات مهم در نگهداری خاویار
خاویار یک مادۀ خوراکی بسیار فاسدشدنی است که برای ماندگاری حداکثر ۴ هفتهای، باید در دمایی سرد نگهداری شود. بهترین راه برای حفظ کیفیت خاویار این است که آن را تا زمان مصرف، در ظرفی دربسته و درون یخچال نگهداری کنید. بسته نگهداشتن ظروف، برای جلوگیری از آلودگی اهمیت زیادی دارد و بستهبندیهای کوچکتر را به گزینۀ بهتری برای تازه نگه داشتن خاویار تبدیل میکند.
پس از باز کردن ظرف خاویار، باقیماندۀ این خوراکی باید به یخچال بازگردانده شود. برای جلوگیری از قرارگرفتن این محصول در معرض هوای آزاد حین نگهداری مجدد، بهتر است آن را در ظروف شیشهای سرپیچ قرار داده و محکم ببندید.
یخزدگی خاویار: همانطور که گفتیم، برای افزایش مدت ماندگاری خاویار خود تا یک سال، میتوانید آن را فریز کنید. با این حال، خاویار پس از ذوب شدن، طعم کمتر و بافت نرمتری خواهد داشت. به علاوه، تکرار انجماد و ذوب، باعث تشدید نرم شدن طعم و بافت این خوراکی میشود.
تأثیر گرما بر خاویار: در حالی که محصولات کنسروشده به طور معمول برای مدتی طولانی در فشار و دمای بالا پخته میشوند تا همۀ باکتریهای آنها از بین برود، بستهبندیهای خاویار هرگز تحت عملیات حرارتی قرار نمیگیرند.
جمعبندی
حفظ طعم و کیفیت خاویار، تا حد زیادی به نحوۀ نگهداری آن بستگی دارد. اگر میخواهید از یک تجربۀ عالی در طعم و بافت بهترین نوع خاویار مطمئن شوید، باید به مدت زمان ماندگاری و نگهداری این خوراکی لوکس توجه کنید.
شرکت باهو خاویار به عنوان یکی از بهترین مراکز تولید و توزیعکنندۀ محصولات دریایی در سراسر کشور، خاویارهایی تازه و با بالاترین حد کیفیت را به مشتریان خود عرضه میکند. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر دربارۀ قیمت خاویار تازه و دیگر محصولات غذایی دریایی، به بخش فروشگاه وبسایت باهوخاویار مراجعه کرده یا با کارشناسان ما در واحد فروش تماس بگیرید.