ماهی سالمون را به روشهای مختلفی میتوان طبخ کرد. سالمون سرخکرده، استیک، آبپز، گریلشده و شکمپر در فر با چاشنیهای مختلف از روشهای رایج طبخ سالمون هستند. اما اگر از تمام این روشها خسته شدهاید، یک روش عالی و متفاوت کتلت سالمون است. مانند کتلت گوشت که همیشه پرطرفدار است و مخصوصا بچهها از خوردن آن لذت میبرند، کتلتهای جذاب ماهی سالمون دودی نیز یک غذای خوشمزه و لذیذ هستند. این کتلت در کنار یک کاسه سوپ و مقداری نان تازه بسیار دلچسب است.
در این مطلب همراه باهوخاویار باشید تا با روش درستکردن کتلتهای سالمون آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه کتلت سالمون
مواد مورد نیاز کتلت را میتوان بر حسب سلیقه کمی تغییر داد. در بیشتر دستورالعملها بعضی مواد مانند سالمون چرخشده، سیب زمینی، پیاز، نمک و فلفل ثابت هستند اما، مواد دیگر را میتوان حذف یا اضافه کرد تا کتلت طعم دلخواه را داشته باشد. کتلتهای سالمون را میتوانید به عنوان میانوعده میل کنید یا آنها را از قبل آماده کرده و برای شام در فر گرم کنید.
مواد مورد نیاز تهیه کتلت سالمون:
- ماهی سالمون (بدون استخوان و چرخشده)
- ۱ تا ۲ عدد سیب زمینی متوسط آبپز و لهشده
- ۱ پیاز کوچک خردشده
- ۱ فلفل سبز کوچک یا هالاپینو
- ۱ حبه سیر کوچک
- نمک و فلفل به میزان لازم
- ۱ قاشق چایخوری زردچوبه
- یک شاخه جعفری خردشده
- ۱ قاشق غذاخوری آرد
- ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- کمی آب لیمو
- میتوانید به دلخواه از ادویه ماسالا، هویچ رنده یا خردشده، نخود فرنگی، پودر سوخاری، آویشن، کنجد، تخم مرغ و زنجبیل نیز استفاده کنید.
- هر کدام از ادویهها طعم خاصی به کتلت ماهی سالمون میدهند با این حال، ممکن است مورد پسند شما نباشند؛ آن را حذف کنید و ادویه دیگری جایگزین کنید.
آموزش طرز تهیه کتلت سالمون
برای تهیه کتلتهای سالمون روشهای متنوع زیادی وجود دارد و در کل دستور پخت کتلت سالمون کاملا سلیقهای است. برخی ماهی را مرینیت کرده و میپزند و سپس آن را له میکنند. اما در برخی از دستورالعملها مانند کتلت گوشت معمولی، ماهی سالمون بدون استخوان خام را چرخ کرده و داخل کتلت استفاده میکنند.
برای تهیه کتلتهای سالمون مراحل زیر را طی کنید:
- فیله سالمون چرخشده، پیاز رندهشده، فلفل سبز تازه یا هالاپینو، جعفری، نمک و فلفل و کمی آب لیمو را با هم مخلوط کنید.
- سیب زمینیهای پختهشده را رنده یا له کنید و آرد، زردچوبه، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید؛ همه مواد را با دست مخلوط کنید و به ماهی اضافه کنید.
- مواد را خوب ورز دهید و بگذارید حدود یک ساعت در محیط آشپزخانه استراحت کند.
- بعد از حدود یک ساعت میتوانید از مواد به اندازه یک گردو بردارید و آن را کف دست پهن کنید و در روغن داغ سرخ کنید.
- کتلتهای خوشمزه سالمون را میتوانید با انواع سسها میل کنید.
خواص غذایی کتلت سالمون
- کتلت در عین حال که یک غذای ترد، خوشمزه و آسان است؛ به دلیل اینکه از فیله سالمون تهیه میشود خاصیت زیادی هم دارد.
- ماهی سالمون سرشار از چربیهای مفید امگا ۳ و ویتامین D است.
- این غذای مغذی به داشتن مغز و اعصاب سالم و محافظت در برابر بیماریهای قلبی عروقی کمک میکند.
- این نوع طبخ سالمون یکی از سادهترین و لذیذترین روشهای پخت ماهی است که به راحتی با موادی که در دسترس هستند، تهیه میشود.
- ماهی سالمون یک ماهی بسیار خوشمزه است و خیلی سریع پخته میشود. کتلت سالمون از بیرون به صورت ترد و از داخل کاملا نرم و پخته هستند.
نکات مهم پخت کتلت سالمون
همیشه آشپزی همراه با نکات ریز و ظریف است. حتی سادهترین غذاها را نیز میتوان با کمی خلاقیت به یک غذا با طعم خاص و ظاهری جذابتر تبدیل کرد.
- برای جذابیت ظاهری کتلتهای سالمون پیاز، جعفری، هویچ و فلفل دلمه را ریز خرد کنید و به مواد کتلت اضافه کنید تا غذایی با ترکیب رنگی اشتها برانگیز داشته باشید.
- برای چسبندگی بهتر کتلت سالمون از یک عدد تخم مرغ استفاده کنید و اگر میخواهید کتلتهایی تردتر داشته باشید کمی آدر سوخاری درشت یا تکههای نانهای حجیم خشکشده داخل مواد استفاده کنید.
- کتلتهای سالمون را با انواع سسهای بازاری یا دستساز و با نان سرو کنید.
- درستکردن کتلت سالمون یک روش هوشمندانه برای استفاده از باقیمانده ماهی سالمون پخته شده است. با صرف ده دقیقه وقت میتوانید سالمونهای پختهشده را به تکههای کتلت برشته تبدیل کنید.
- به غیر از سالمون پختهشده یا خام میتوانید از کنسرو سالمون که روغن یا آب آن را خوب گرفتهاید نیز برای پخت کتلت استفاده کنید.