آیا می‌دانید خاویار مصنوعی چیست؟ خاویار مصنوعی یک خوراکی لذیذ است که برخی از انواع آن نرم و خامه‌ای و برخی دیگر سفت و ترد هستند. این محصولات به هیچ وجه تخم ماهی یا خاویار ماهیان استورژن نیستند، بلکه از مواد خوراکی و به صورت مصنوعی ساخته می‌شوند. برای طعم دادن به آن‌ها معمولاً از میوه‌ها، سبزیجات و گاهی اوقات حتی قارچ‌های ترافل استفاده می‌شود. علاوه بر این، برخی از محصولات خاویارهای مصنوعی حاوی مواد گیاهی یا ادویه جات برای طعم بیشتر هستند.برای اشنایی بیشتر با این خوراکی با ما در این مقاله باهو خاویار همراه باشید.

تولید خاویار مصنوعی

معمولاً خاویار مصنوعی از طریق یک تکنیک به نام احاطه‌سازی یا spherification تولید می‌شود. این تکنیک برای ایجاد دانه‌های کوچک از مواد خوراکی مایع کاربرد دارد و در آن ترکیباتی مانند آلژینات سدیم که از جلبک‌های دریایی گرفته می‌شود و کلرید سدیم استفاده می‌شود.

با فرآیند احاطه‌سازی، انواع خاویار مصنوعی مانند خاویار توت فرنگی شیرین، خاویار کلپ، خاویار ترافل سیاه فانتزی و سایر خاویارهای مصنوعی ساخته می‌شوند که از نظر شکل و بافت شبیه خاویار واقعی هستند.

ارزش غذایی خاویار مصنوعی چقدر است؟

خاویار مصنوعی هیچ خطری برای سلامت بدن ندارد، اما از طرفی، ارزش غذایی چندانی نیز ندارد. مزیت اصلی این محصولات فقط قیمت پایین آن‌ها است. معمولا انواع این محصولات فاقد ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید است. خواص خاویار مصنوعی بسته به ماده اولیه سرشار از کالری، کربوهیدارت، چربی و پروتئین هستند.

به عنوان مثال خاویار مصنوعی بر پایه جلبک دریایی حاوی ۱۰ میلی‌گرم پروتئین، ۱۰ میلی‌گرم کربوهیدرات و ۱۲۸ کالری در ازای هر یک گرم است. این خاویارها فاقد فیبر، چربی و شکر هستند.

خواص خاویار مصنوعی

مواد لازم برای تهیه خاویار مصنوعی

اولین بار در اواسط دهه ۱۹۶۰، اتحاد جماهیر شوروی شروع به تولید محصولی به نام «ایسکرا» کرد که بر اساس مواد خام پروتئینی تولید می‌شد. این محصول از تخم مرغ و روغن نباتی تولید می‌شد.

این خاویار تقاضای کمی داشت، زیرا مشابه محصول اصلی نبود و طعم با کیفیتی نداشت. با گذشت زمان، فناوری ساخت خاویار مولکولار بر پایه ژلاتین به میدان آمد. امروزه از عصاره جلبک، شیر و سایر افزودنی‌های غذایی به عنوان مواد اولیه برای ساخت خاویار مولکولی استفاده می‌شود.

برخی از موادی که برای تولید خاویار مصنوعی استفاده می‌شود عبارتند از:

  • دکسترین
  • ژلاتین
  • د- سوربیتول
  • عصاره صدف
  • ترهالوز
  • عصاره توتیای دریایی
  • عامل ژله‌ساز
  • رنگ خوراکی
  • ادویه سیزنینگ

طرز تهیه خاویار مصنوعی

حال که دیدیم خاویار مصنوعی چیست؟ خوب است با طرز تهیه آن نیز آشنا شویم. همانطور که مواد اولیه تولید خاویار مصنوعی متنوع است، روش‌ ساخت آن‌ها نیز متفاوت است. در یک روش انگور و روغن ماهی پردازش می‌شوند تا یک نوع خاویار غیرواقعی تولید شود که همان شکل، طعم، قوام و سایر ویژگی‌های تخم طبیعی ماهی‌ها را داشته باشد. در این فرآیند، انگور در محلول آبی روغن ماهی قرار داده شده و مخلوط حاصل تا دمای تقریبی ۸۷ تا ۹۴ درجه سانتی‌گراد گرم می‌شود.

هنگامی که انگور بوی ماهی گرفت به سطح محلول بالا می‌آید. محلول آبی حاوی رنگ خوراکی مصنوعی قرمز در نسبت‌های مختلف است تا خاویارهای مصنوعی هم رنگ تخم‌های ماهی قزل آلا شوند.