ماهی خاویاری بلوگا که در ایران با نام فیل ماهی یا ماهی شکم سفید شناخته می‌شود، با ارزش‌ترین و کمیاب‌ترین ماهی خاویاری در جهان است. این ماهی از نظر ابعاد، بزرگترین ماهی خاویاری آب شیرین است و بعد از ماهی Regalecus glesne به عنوان درازترین ماهی شناخته می‌شود.

همچنین این ماهی از نظر بزرگی می‌تواند با خورشید ماهی رقابت کرده و حتی مانند کوسهٔ گرینلند و کوسهٔ سفید درنده باشد. هر چند صید این گونه ماهی به صورت بی‌رویه و شکار غیرقانونی آن برای برداشت خاویار، جمعیت وحشی آن را به شدت کم کرده است، اما امروزه در سراسر جهان به صورت پرورشی، نگه‌داری و تکثیر می‌شود.

آشنایی با فیل ماهی و انواع آن

این گونه ماهی خاویاری با نام علمی Huso huso، گونه‌ای از ماهیان آندروموس است و جزو خانوادهٔ خاویاری تاس ماهیان ( Acipenseridae) و در راستهٔ تاس ماهی‌ سانان (Acipenseriformes) طبقه بندی می‌شود. ماهی خاویار بلوگا عمدتاً در دریای خزر و دریای سیاه یافت می‌شود. این ماهی بدن دوکی‌ شکل با پهلوهای روشن، شکم سفید، یک دهان هلالی شکل و پوزهٔ کوتاه دارد که با افزایش سن و رشد سر و بدن پوزه نیز تیزتر می‌شود.

بالغ شدن ماهی بلوگا در طبیعت تا 20 سال طول می‌کشد و می‌تواند تا 118 سال نیز زنده بماند. اما همین ماهی به صورت پرورشی طی 7 تا 10 سال بالغ می‌شود که از این نظر بسیار اقتصادی‌ است. ارزش فیل ماهی تنها به دلیل خاویار به‌دست آمده از آن نیست، بلکه خواص گوشت و پوست آن در دنیا معروف است و صورت خام یا پخته طرفداران زیادی دارد.

تخم ماهی بلوگا یا فیل ماهی

اگر به دنبال انتخاب باکیفیت‌ترین نوع خاویار در جهان هستید، خاویار بلوگا باید انتخاب اول شما باشد. تخم ماهی بلوگا با ارزش‌ترین خاویار از نظر کیفیت، ارزش غذایی و دانه‌بندی است. خاویار این نوع ماهی، به طور گسترده در جهان به عنوان بهترین و خوش طعم‌ترین نوع خاویار شناخته می‌شود. چشیدن مزهٔ مرواریدهای بزرگ و خاکستری روشن خاویار بلوگا با طعمی کره‌ای و بافتی بسیار سفت، بسیار لذت‌بخش است.

این ماهی خاویاری در آب با دمای 9 تا 11 درجه سانتیگراد تخم‌ریزی می‌کند و در طول دورهٔ تخم‌ریزی به این دما حساس است؛ اما معمولا در زمان غیر از تخم‌ریزی، فیل‌ ماهی در برابر بسیاری از عوامل محیطی انعطاف پذیر است و حتی می‌تواند در آلوده‌ترین و تغییر یافته‌ترین آب‌های جهان نیز زندگی کند.

خاویار ماهی بلوگا

صید فیل ماهی در ایران

همانطور که گفته شد، در حال حاضر ماهی بلوگای وحشی به‌شدت در معرض خطر انقراض است و در گروه جانوران حفاظت شده دسته بندی می‌شود، بنابراین صید فیل ماهی برای تجارت ممنوع و غیرقانونی است. از این رو صید بلوگا از دریای خزر فقط به منظور تکثیر و تامین مولد و با نظارت سازمان شیلات انجام می‌شود.

ماهیان بلوگای صید شده از دریا با هدف نگهداری و تکثیر به مراکز پرورشی منتقل شده تا با پرورش نسل‌های جدید از انقراض این گونهٔ پرارزش جلوگیری شود.

قیمت گوشت فیل ماهی

این نوع ماهی یکی از مرغوب‌ترین و پرفروش‌ترین ماهیان خاویاری در جهان است. علاوه بر خاویار، گوشت آن هم به دلیل ارزش غذایی بالا، در بازارهای جهانی خرید و فروش می‌شود.

قیمت فیل ماهی با توجه به عرضه و تقاضا و میزان تولید در جهان متغیر است. هر چند عوامل مهم دیگری از جمله کیفیت گوشت، اندازهٔ ماهی بلوگا، نحوهٔ بسته‌بندی و درجه‌بندی کیفی نیز بر قیمت آن تاثیر زیادی دارند.

برای اطلاع از قیمت روز گوشت این ماهی می‌توانید با کارشناسان ما در واحد فروش تماس بگیرید.

خواص و ارزش غذایی گوشت فیل ماهی

ماهی بلوگا بیشتر به‌خاطر خاویار خود شناخته شده؛ اما گوشت و پوست آن نیز دارای ارزش غذایی فراوانی است. گوشت این گونه ماهی کاملا بی‌خطر است، هیچ سم یا ترکیبات مضری در آن وجود ندارد و حتی می‌توان آن را به صورت خام نیز مصرف کرد.

بسیاری از مردم دنیا پوست این ماهی را نیز به صورت خام، کهنه شده یا پخته مصرف می‌کنند و حتی غضروف و استخوان‌های نزدیک بالهٔ آن را نیز می‌خورند. ماهی بلوگا منبع خوبی برای تامین پروتئین است. پروتئین با ساختن و ترمیم عضلات، پوست و خون‌سازی به سلامت بدن کمک می‌کند. علاوه بر گوشت فیل ماهی، خاویار این ماهی نیز تاثیر بسزایی در سلامت پوست و مو دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد، به صفحه خواص خاویار بر پوست و مو مراجعه کنید.

گوشت بلوگای خشک شده منبع عالی از آهن است و تمام آهن مورد نیاز یک روز را با یک وعده تامین می‌کند. بنابراین تامین این مادهٔ معدنی اساسی نیز از دیگر خواص گوشت فیل ماهی است. جگر و پوست آن نیز سرشار از ویتامین A است؛ یک وعدهٔ غذایی از گوشت آن بیش از هفت برابر مقدار مورد نیاز بدن، ویتامین تامین می‌کند.

ماهی بلوگا در باهو خاویار

اغلب ماهیان خاویاری از نظر طعم متفاوت هستند اما اکثر آ‌‌ن‌ها مزه‌ای ملایم و عالی دارند؛ البته برخی ماهیان خاویاری از نظر طعم و قوام بسیار شبیه به خرچنگ هستند. گوشت این ماهی مزهٔ لطیفی دارد و به خوبی با کره ترکیب و بافت آن شبیه به بافت مرغ است.

فیل ماهی را می‌توان به صورت خام، سرخ شده، گریل شده، دودی یا حتی آب‌پز مصرف کرد.

سخن پایانی

در این مطلب سعی کردیم تا تمام اطلاعات مفیدی که درباره این ماهی خاویاری موجوداست را برای شما بازگو کنیم تا در صورت اقدام برای خرید خاویار یا گوشت این ماهی دچار اشتباه نشوید و محصولات دریایی تقلبی را خریداری نکنید. بهترین راه برای خرید این محصولات با کیفیت بالا و به صورت اصل این است که از یک فروشگاه معتبر این محصولات را خریداری کنید.

فروشگاه باهو خاویار با بیش از 25 سال سابقه درخشان در زمینه تولید و فروش خاویار اصل سعی دارد تا محصولات غذایی دریایی را با بهترین کیفیت به مشتریان خود عرضه کند. شما می‌توانید برای خرید انواع خاویار و دیگر محصولات غذایی دریایی به بخش فروشگاه اینترنتی باهو خاویار مراجعه نمایید و محصول مورد نظر خود را انتخاب و خریداری کنید. همچنین کارشناسان ما در واحد فروش آماده پاسخگویی و راهنمایی به شما عزیزان هستند؛ تنها کافیست که با شماره‌های درج شده در انتهای صفحه تماس حاصل فرمایید.